/BIO

Bastiaan Schuit is een in Egmond gevestigde fotograaf en een maker van online video producties. Hij is tot op heden werkzaam geweest in nieuwsmedia, horeca, toerisme en de technische branche. Ook haalt hij veel plezier uit het fotograferen van bruiloften.

Image

BEDRIJFSFILMS EN REPORTAGES

Bastiaan Schuit doet de opname en montage van allerlei verschillende video producties. Zoals promo’s, bedrijfsfilms en reportages. “Ik probeer dit werk zoveel mogelijk te doen vanuit een fotografisch perspectief, maar natuurlijk is een goed verhaal het aller belangrijkst. Liever nog een perfecte balans hierin.”

BRUIDSFOTOGRAFIE

Bastiaan Schuit heeft in 2007 zijn eerste bruiloft gefotografeerd, sindsdien zijn dit voor hem elk jaar de leukste opdrachten om te mogen doen. “Ik vind het het mooiste aan het maken van een trouwreportage dat je de hele dag in een feestelijke stemming foto’s maakt, waarvan je weet dat deze foto’s van een belangrijke levensgebeurtenis de rest van hun leven belangrijk is voor ze. Als ik dan uiteindelijk een boek presenteer en ik zie tranen van geluk, dan weet ik dat ik mijn werk goed gedaan heb.”

BEDRIJFSFOTOGRAFIE

Bastiaan Schuit heeft ruim een decennia aan ervaring in het maken van bedrijfsreportages. Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever zien die reportages er als volgt uit: een combinatie van foto’s van het product, ex- en interieurfoto’s, zakelijke portretten en actieve foto’s van de bedrijfsprocessen.

WERK OMGEVING

Bastiaan Schuit houdt ervan om mensen te fotograferen tussen de elementen. Hij werkt daarom het liefst op locatie. Ook laat hij zich niet tegenhouden door afstanden en reistijden. Voor hem is een prachtige foto als resultaat, het enige wat telt.

“Mijn interesse in fotografie en video komt voort uit mijn liefde voor de natuur. Plus de wil om alles vast te leggen. Het niet realistisch om bijvoorbeeld elke klant in de natuur te fotograferen, maar als het kan, dan doe ik het, want het blijft voor mij de mooiste setting. Zo zijn in principe al mijn portret sessies zoals die van bruid en bruidegom in een mooie levendige, natuurlijke omgeving.”

Neem direct contact op!

    Anti spam quiz: